Amazon Japonya Puan Sistemi ve Kullanımı

Amazon, Japonya mağazaları için diğer mağazalarda olmayan bir satış yöntemi kullanıyor. “Puan ile ödeme”

Amazon Japonya müşterileri puan kullanarak satın alacakları ürünlerin bir kısmını hesaplarındaki bu puanları kullanarak alabiliyorlar.

Bu puan uygulaması ve etkili kullanımı ile ilgili bu yazıda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Amazon Puanları, Amazon.co.jp web sitesinde yapılan alışverişlerde ödeme yapmak için kullanılabilir. Her Amazon Puanı, herhangi bir ürün satın almak için kullanıldığında 1 yen değerindedir. Yani örnek olarak 1000 JPY fiyattan bir ürün satıyorsunuz ve puan olarak 20 veya %2 tanımladınız diyelim,
Bunu yaptığınızda müşteriniz bu ürünü 980 JPY + 20 Point ile satın alabilir.

Points yönetimini satıcı hesabınızda reklam menüsü üzerinden, envanteriniz üzerinde puan alanını tekil veya toplu olarak düzenleyebilirsiniz.

Japonyadaki Amazon kullanıcıları bu puanları kullandıkları kartlarla, yaptıkları alışverişlerle elde edebilir ve Amazon’da alışveriş yaparken kullanabilirler. Japonyada yaşayan, çeşitli kurumlardan hizmet alan müşterileriniz bu kurumların onlara sağladıkları puanları Amazon Japonya mağazasında kullanmak isteyebilir. Bu hizmeti veren birçok Japonya kuruluşu olabilir. Örn. Telekomünikasyon kuruluşları, Ödeme kanalları, Özel markalar vb.
Hatta Japonya’da nasıl daha çok Amazon puanı kazanılabileceği ile ilgili çeşitli paylaşımları inceleyebilir, hangi alanlara veya ürünlere yönelmeniz gerektiği ile ilgili fikir edinebilirsiniz.

Nasıl puan kazanırım? ( Müşteri gözünden )

Amazon Japonya mağazasında satıcılar için sık sorulan sorular sayfasını ziyaret edebilir ve aklınıza takılan sorular varsa bu tabloda bulabilirsiniz.

Amazon Japonya puan sistemi ile ilgili S.S.S

Amazon Japonya mağazasında %2’nin üzerinde puanlı satış yapmanız halinde bu ürünler özel bir rozet kazanır ve bu şekilde bu ürünlerin trafiğini artırabilir, dolayısıyla satışlarını artırabilirsiniz.

Amazon Japonya mağazasında puan ile alınabilecek ürünler bir link üzerinden paylaşılmaktadır ve hesabındaki puanları kullanarak alışveriş yapmak isteyen müşteriler bu sayfayı ziyaret edebilirler.

Point ile satılabilen ürünlerin Amazon Japonya sayfası

Amazon Japonya Puan kullanımı rehberine Amazon’un kendi sayfası üzerinden ulaşabilir ve detayları, aklınıza takılan konuları inceleyebilirsiniz.

Amazon Japonya Puan Rehberi


Bir yanıt yazın