Amazon’da Drop Shipping

Daha önce de bahsettiğim gibi Amazon dünyanın en müşteri odaklı şirketidir. Amazon müşterisi olmak her ne kadar önemli ve özel hissettiriyorsa satıcı olmak da bir o kadar prestijlidir.

Amazon pazar yerleri aracılığıyla mevcut ve yeni kitlelere ulaşmanın, onlara satış yapmanın ve hatta USD kazanıyor olmanın şu an Türkiye’de ikamet eden bir satıcı için sağladığı avantajlar oldukça fazladır. Amazon’da satıcıysanız müşteri bulma konusunda asla endişelenmenize gerek kalmaz. Amazon, şu an tüm ABD e-ticaret satışlarının %49’una hakimdir. Bu, diğer tüm e-ticaret platformlarının diğer %51’i paylaştığı anlamına geliyor.

Böylesine büyük bir pazarda ürünlerinizi Amazon politikalarına uyduğunuz sürece rahatlıkla satabilirsiniz.

Peki Drop Shipping nedir?

Ticaretin yeni formu olarak da nitelendirilen drop shipping, düşük sermayesi olan veya e-ticarete yeni girmiş olan girişimciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Son birkaç senedir de oldukça revaçta ve ilgi gören bir iş modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Sosyal medya kanallarında verilen drop shipping eğitimleri de yeni fikirleri hayata geçirecek girişimler üzerine çalışanların ilgisini artırıyor.

Türkçede “direkt nakliye” olarak karşılık bulan bu iş modeli geleneksel perakendeden farklı olarak stok tutulmadan siparişlerin tedarikçi firmaya yönlendirilerek ürünlerin tedarikçinin deposundan müşteriye ulaşmasını sağlayan bir e-ticaret yöntemi olarak anlatılabilir.

Drop Shipping nasıl yapılır?

Politikasında da belirtildiği üzere tedarikçilerin öncelikli olarak tespit edilmesi, anlaşmaların sağlanması, gerekli evrakların toplanması ve niş ürünlerin de bulunması ile kullanılan bir aracı yazılım üzerinden müşteriler ile buluşmak üzere ürünleriniz pazar yerinizde satışa sunulur.

Sonrasında ise müşteri mağazanızdan ürünü satın alır, sipariş size bildirilir. Siz de siparişi ve müşterinin teslimat bilgilerini toptancı veya tedarikçiye iletirsiniz. Tedarikçiniz de siparişi müşterinize sizin adınıza gönderir.

Amazon’da Drop Shipping ise alıcı ve satıcı hesaplarını bir arada kullanmayı gerektiriyor. Satıcı hesabı üzerinden gelen siparişlerin alıcı hesabı üzerinden müşteriye gönderilmesi ile süreç tamamlanıyor.

Sermayesi ve işletme giderleri çok düşük olduğundan çok tercih edilen ve yaygınlık kazanan bu yöntemin avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Düşük giriş maliyeti
  • Sıfır stok, sıfır risk
  • Esneklik

Drop Shipping yaparken süreklilik önem arz eder ve para akışında düzeni oturtabilmek için fazla nüans içeren bu iş modelini çok dikkatli yapıyor olmalısınız. Burada müşteri memnuniyeti fazlaca öne çıkıyor. Amazon’un müşterilerine ne kadar değer verdiğini düşünecek olursak pazarda yer alan her potansiyel müşterinin Amazon ile ortak müşterimiz olduğunu çok iyi şekilde anlarız. Satıcı olarak önceliğimiz bu anlamda müşteri memnuniyetini sağlayarak olumlu geri dönüşler elde etmektir.

E hadi ne bekliyorsunuz o zaman? Amazon satıcısı olmanın ve kazanç elde etmenin tam zamanı değil mi?

Görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın